Ribice ljubilice!! Garra rufa <3

Svi se slažemo kako je svaki, pa i najbolji kozmetički preparat samo pokušaj utjecaja na prirodu u smislu poništavanja ili usporavanja negativnih procesa u tijelu odnosno pospješivanja procesa koji su pozitivni i blagotovorni za naše tijelo i zdravlje. Drugim riječima, proizvod je bolji što više utječe na navedene procese tj. što je više u skladu sa prirodom. A kud će se bolje od živog preparata koji i jest priroda u najbližem smislu riječi!? :)
Salon IN Spa u Puli proširuje kozmetičku ponudu grada Pule i okolice i nudi najdražim klijentima jedinstveni tretman Garra Rufa ribicama koje nazivaju i Doctor fish, a njihovu terapiju kolokvijalno „terapija osmijehom“.
Pa zašto Dr. fish?
Tretiranje kože ribicama garra Rufa zove se ihtioterapija, a pomaže pri pojavi neurodermitisa, ekcema, kurjih očiju, održavanju zdravlja kože te čak i liječenju psorijaze, no o tome više u slijedećem tekstu.
Prilikom tretmana ribice s površine kože skidaju mrtve stanice i dubinski čiste i revitaliziraju kožu. Uz to, posebno je zanimljivo da luče enzim dithranol zvan još i anthralin. On zaglađuje i pomlađuje kožu te sprečava brzi razvoj stanica kože. Za nepovjerljive, ribice latinskog naziva Cyprinidiae uopće nemaju zube nego kožu čiste cuclanjem, odnosno blagim pokretima usta.
Terapija je bezbolna, ugodna i opuštajuća pa se zbog ugodne senzacije naziva i ‘osmijeh terapijom’. Osjećaj je isprva neobičan, no nimalo neugodan, a već nakon nekoliko priljubljenih riba stopalima krene osjećaj nalik strujanju elektriciteta slabe jakosti.
Tretman se temelji na apsolutno prirodnoj metodi i nema nikakvih nuspojava. Štoviše, preporučuje se i zdravim ljudima kao jedinstven oblik čišćenja odumrlih stanica kože na stopalima uz biomasažu kojom se potiče mikrocirkulacija.
Proces tretiranja stopala prije tretmana je slijedeći.
Prije stavljanja nogu u akvarij, stopala se peru u otopini hipermangana kako bi se sterilizirala te očuvala precizno određena kemija vode.
Iako je akvarij u našem salonu povezan sa fliterom koji ima protok vode za 10 puta više vode od količine koja se nalazi u akvariju kao i UV sterilizator koji čisti vodu od svih bakterija, to se prvenstveno čini zbog zdravlja ribica. Iz istog razloga tretmanu ne mogu pristupiti oni koji imaju bilo kakve gljivične infekcije kao i oni s otvorenim ranama. Prilikom provedenih istraživanja Zdravstvena organizacija Velike Britanije dokazala je da ne postoje ni indicije mogućnosti prijenosa ikakvih bolesti u SPA salonima u Velikoj Britaniji, gdje je ovaj oblik tretmana izrazito popularan.
Prije svega naglašavamo da nam to nije dio ponude odnosno da trenutno ne primamo klijente u cilju liječenja psorijaze, ali u cilju predodžbe o djelotvornosti ribica na kožu, ihioterapija je pokazala ogroman učinak upravo kod liječenja te teške bolesti. Tretman psorijaze traje 21 dan, a rezultati su vidljivi već nakon sedam dana. Nakon završetka tretmana nestaju ljuskice i crvenilo, a koža je glatka, bez peckanja i svrbeža. U slučaju povrata simptoma bolesti, isti su puno blaži.
I za kraj, prirodna staništa Garra Rufa-e su topli termalni izvori blizu gradića Kangala na sjeveru turske Anatolije, a ima ih u rijekama Eufrat i Tigris te u jugoistočnoj Aziji. Temperatura vode u kojoj žive je između 25 i 30 stupnjeva Celzijevih.

Garra Rufa tretman (bez dodatne pedikure)
Jednokratni tretman od 20 minuta – 150,00 kuna!!!!
Iskoristite priliku i uvjerite u nevjerojatan učinak ihtioterapije i terapije osmjehom ..ČEKAMO VAS!!! :)