#facetoface

Mar. 3, 2019

   U moru fetiša, stopalo je definitivno među prva 3 kad su u pitanju dijelovi tijela. Pretpostavlja se da cifra ljubitelja stopala u svijetu premašuje milijun. I ne, nisu u pitanju samo muškarci...

   Mene to osobno ne čudi, s obzirom da je stopalo jedan od najsavršenijih mehanizama ljudskog tijela. Sastoji se od 26 kostiju, 33 zgloba, 100 mekih tkiva (mišića, tetiva, ligamenata) i može utjecati na izgled i funkciju cijelog tijela.

Ipak...

    Fetiš na stopala ne znači da vaš muškarac voli visoke potpetice ili obuću bilo koje vrste na njima (to je već drugi par opanaka, tj. fetiš).

Oni vole stopala. Lijepa, njegovana i mirisna stopala. Pravilnih 26 kostiju...

Bez čukljeva, kurjih očiju, zadebljanja i deformacija noktiju koje dobijete od jeftinih štikli koje su sexy...

   On kad gleda vaša stopala sanja o tome da vam izuje cipele i ugleda savršene noktiće, i meku i glatku kožu stopala...

Ima li vaš partner fetiš na stopala?

Ima li vaš partner fetiš na VAŠA stopala?

Hmmmmm...

Ako i nema- imajte vi fetiš na svoja stopala i posvetite im malo više vremena i ljubavi... možda je prelazno ;)

Lijep tjedan želim svima!

Dorotea

Feb. 12, 2019

   U zadnje vrijeme smo preplavljeni informacijama o blagodatima sode bikarbone na kožu lica I tijela. Kako nam je samo mogla promaknuti tako čarobna stvar??? Liječi akne, celulit, rak, izbjeljuje mrlje na koži, skida kamenac, izbjeljuje zube, pilingiramo se, trljamo, mažemo, kupamo…

Iznenađenje!         Nije novo I nije baš tako dobro…

   Iako zrnatost sode napravi piling, skine ona I puno više no što je potrebno. Daleko previše. Najveći nedostatak je njen pH zbog kojeg I imate osjećaj da vam je koža nakon sode “baš kako treba biti”.

    Već I vrapci na grani znaju da je pH kože 5,5. I to je dobro. Taj pH pruža koži prijeko potrebnu zaštitu od vanjskih utjecaja I održava ravnotežu dobrih bakterija na koži.

   Soda ima pH između 8 I 9.

    Sad se podsjetite kemije Iz osnovne škole… Prirodni pH kože je otprilike kao kišnica. Destilirana voda je neutralna na 7. A soda lužnata na 8-9!!!!!

    Kakav dar-mar se desi kada samo jednom izribate lice sodom? Mijenjate joj prirodnu zaštitu I pH se penje u visine… Koža postaje lužnata (što je po modernom saznanju kao “jako zdravo” jer je “sve kiselo bolesno”) I podložna vanjskim utjecajima, bez ikakve zaštite.

    To je otprilike kao da se spremite za Bahame, a netko vas iz aviona izbaci u badiću direktno u more na Sjevernom polu! Ugodno? Ne baš…

   Koža tada ima još više problema jer nema zaštitu od bakterija, dehidracije… Lojnice još više rade kako bi nadomjestile prijeko potrebnu zaštitu, vanjski utjecaji naprave svoje I naravno, koža se umori ... Ni ne okrenete se, a akne I masnu kožu zamjene bore, lišajevi, crvenilo…

   I eto… htjeli ste jeftino sredstvo kojim ćete se riješiti akni, a dobili umornu I oštećenu kožu sa trajnim posljedicama.

 

 Volite svoju kožu.

Njegujte ju dobrim preparatima.

(Sodu koristite za kolače :)

 Potražite savjet stručnjaka.

 Vaša koža će vam sve vratiti- I dobro I loše…

                                                                                                           Dorotea

Jan. 15, 2019

Kao kozmetičar često čujem preporuke za "odličnu a jeftinu kremu koja je supeeer i moraš ju probati"... 

Ne, ne isprobavam takve stvari jer svatko od nas ima jedinstvenu kožu i nema nekog univerzalnog rješenja za sve. Ovo je osnovni razlog. I najbitniji. Bez obzira što Vama ta krema baš odgovara, vjerujem da ste ih isprobali stotinu dok niste naišli baš na onu pravu. Za Vas i po Vašem mišljenju. Vjerujem da sam osjećaj na koži već daje neku sliku o tome odgovara li Vam preparat, ali cijena preparata nas dovodi do razloga broj 2...

Moja mama je uvijek govorila da nije dovoljno bogata da bi kupovala jeftino, a i sama sam se previše puta opekla. Mislila sam da ću uštediti i na kraju -šipak, platila duplo... Što se tiče jeftinih preparata najveće je pitanje što je unutra. Možda ništa? Ništa je najjeftiniji sastojak. Ali ne daje ni nikakav rezultat. 

Ali kad smo već kod cijene, nisam ljubitelj ni skupih preparata koji se nalaze u slobodnoj prodaji. Sama kalkulacija cijene nam nije dostupna, no obavezno obratim pažnju na to koliko se određeni brend reklamira u medijima i da li iskače iz paštete. Takav proizvod isto zaobiđem jer je kod njega većina cijene potrošena na reklamu, a koliko je onda stvarno uloženo u preparat?

Živimo u potrošačkom dobu i svjesna sam da svi gledaju na svaku potrošenu kunu, ali zašto se onda ne posavjetujete sa stručnjakom, beauty therapistom koji će najprije pregledati Vašu kožu i na kraju Vam preporučiti najbolji preparat u cjenovnom rangu koji Vi odredite?

Njega Vaše kože nije trošak, nego investicija... predstavlja Vas cijeli život... a ako i dalje mislite da Vaša koža ne zaslužuje više, kupite tu "suuuuuper kremu za 70 kuna"...

Dorotea

Feb. 25, 2018

   Danas je najnormalnija stvar slikati radove i objaviti ih na što više društvenih mreža je moguće. Slažem se da je to odličan vid reklame, ali...

   Nisam sretna kad mi s vrata počnu vikati: "Imaš neke slike da vidim kako radiš???" 

   Nije da sam neki fan tog slikanja prije i poslije. Nisu ni svi klijenti raspoloženi za slikanje, pogotovo prije usluge. Sjećam se da sam kod jedne cure htjela slikati obrve a ona se odmah uhvatila za nos jer ima ružan nos (meni je njen nos sasvim u redu jer očito nije vidjela moj) i ona se ne želi slikati. Tu sam definitivno odustala od slikanja klijenata i javnih objava njihovih slika.

   Imam mnogo klijenata koji mi se bez pitanja prepuštaju u ruke s potpunim povjerenjem. Neki od njih ni ne žele vidjeti svoj odraz u zrcalu kad završimo, jer znaju da sam napravila baš kako su željeli. Ali to nije slučaj sa novim klijentima.

   Slažem se da je potpuno bezazleno slikati nokte jer, ionako se ništa osim ruku ne vidi i protiv toga uglavnom nitko nema ništa protiv. Ako su mi nokti lijepi i dizajn se razlikuje od onog koji radim svakodnevno, vjerojatno ću objaviti sliku. Nezaštićenu i neretuširanu. Zaista ne razumijem osobe koje ukradu nečiji tuđi rad i objavljuju ga kao svoj. Pa očito da ne zna napraviti tako ako mora ukrasti sliku sa nečijeg profila! 

   Vjerujem da će me mnogi razapeti zbog ovog teksta ali zaista nije ugodno kad znaš da netko uokolo pokazuje tvoje slike na kojima nisi baš u najprezentativnijem izdanju. Jednostavno ni sebe ni svoje klijente ne želim dovoditi u takve situacije. 

   Eto, mislim da sam najkraće moguće obrazložila zašto zapravo nemam slike. Radije ću ti pokazati na tebi ;)

                                                                                                                         Dorotea