Feb. 25, 2018

"Imaš neke slike da vidim kako radiš???"

   Danas je najnormalnija stvar slikati radove i objaviti ih na što više društvenih mreža je moguće. Slažem se da je to odličan vid reklame, ali...

   Nisam sretna kad mi s vrata počnu vikati: "Imaš neke slike da vidim kako radiš???" 

   Nije da sam neki fan tog slikanja prije i poslije. Nisu ni svi klijenti raspoloženi za slikanje, pogotovo prije usluge. Sjećam se da sam kod jedne cure htjela slikati obrve a ona se odmah uhvatila za nos jer ima ružan nos (meni je njen nos sasvim u redu jer očito nije vidjela moj) i ona se ne želi slikati. Tu sam definitivno odustala od slikanja klijenata i javnih objava njihovih slika.

   Imam mnogo klijenata koji mi se bez pitanja prepuštaju u ruke s potpunim povjerenjem. Neki od njih ni ne žele vidjeti svoj odraz u zrcalu kad završimo, jer znaju da sam napravila baš kako su željeli. Ali to nije slučaj sa novim klijentima.

   Slažem se da je potpuno bezazleno slikati nokte jer, ionako se ništa osim ruku ne vidi i protiv toga uglavnom nitko nema ništa protiv. Ako su mi nokti lijepi i dizajn se razlikuje od onog koji radim svakodnevno, vjerojatno ću objaviti sliku. Nezaštićenu i neretuširanu. Zaista ne razumijem osobe koje ukradu nečiji tuđi rad i objavljuju ga kao svoj. Pa očito da ne zna napraviti tako ako mora ukrasti sliku sa nečijeg profila! 

   Vjerujem da će me mnogi razapeti zbog ovog teksta ali zaista nije ugodno kad znaš da netko uokolo pokazuje tvoje slike na kojima nisi baš u najprezentativnijem izdanju. Jednostavno ni sebe ni svoje klijente ne želim dovoditi u takve situacije. 

   Eto, mislim da sam najkraće moguće obrazložila zašto zapravo nemam slike. Radije ću ti pokazati na tebi ;)

                                                                                                                         Dorotea