Feb. 12, 2019

BLAGOSR.NJE SODE BIKARBONE ILI KAKO RIJEŠITI SVE SVJETSKE PROBLEME SODOM BIKARBONOM

   U zadnje vrijeme smo preplavljeni informacijama o blagodatima sode bikarbone na kožu lica I tijela. Kako nam je samo mogla promaknuti tako čarobna stvar??? Liječi akne, celulit, rak, izbjeljuje mrlje na koži, skida kamenac, izbjeljuje zube, pilingiramo se, trljamo, mažemo, kupamo…

Iznenađenje!         Nije novo I nije baš tako dobro…

   Iako zrnatost sode napravi piling, skine ona I puno više no što je potrebno. Daleko previše. Najveći nedostatak je njen pH zbog kojeg I imate osjećaj da vam je koža nakon sode “baš kako treba biti”.

    Već I vrapci na grani znaju da je pH kože 5,5. I to je dobro. Taj pH pruža koži prijeko potrebnu zaštitu od vanjskih utjecaja I održava ravnotežu dobrih bakterija na koži.

   Soda ima pH između 8 I 9.

    Sad se podsjetite kemije Iz osnovne škole… Prirodni pH kože je otprilike kao kišnica. Destilirana voda je neutralna na 7. A soda lužnata na 8-9!!!!!

    Kakav dar-mar se desi kada samo jednom izribate lice sodom? Mijenjate joj prirodnu zaštitu I pH se penje u visine… Koža postaje lužnata (što je po modernom saznanju kao “jako zdravo” jer je “sve kiselo bolesno”) I podložna vanjskim utjecajima, bez ikakve zaštite.

    To je otprilike kao da se spremite za Bahame, a netko vas iz aviona izbaci u badiću direktno u more na Sjevernom polu! Ugodno? Ne baš…

   Koža tada ima još više problema jer nema zaštitu od bakterija, dehidracije… Lojnice još više rade kako bi nadomjestile prijeko potrebnu zaštitu, vanjski utjecaji naprave svoje I naravno, koža se umori ... Ni ne okrenete se, a akne I masnu kožu zamjene bore, lišajevi, crvenilo…

   I eto… htjeli ste jeftino sredstvo kojim ćete se riješiti akni, a dobili umornu I oštećenu kožu sa trajnim posljedicama.

 

 Volite svoju kožu.

Njegujte ju dobrim preparatima.

(Sodu koristite za kolače :)

 Potražite savjet stručnjaka.

 Vaša koža će vam sve vratiti- I dobro I loše…

                                                                                                           Dorotea